ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2015
Σάββατο 6 Ιουνίου, 9 μ.μ., Θέατρο Πέτρας

Οι ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ σμίγουν στο Θέατρο Πέτρας!
Με τη στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!


afisatelikiΦωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες! Φωνές που κομίζουν τον τόπο τους, τις ανάσες των ανθρώπων τους, τις αφές των βλεμμάτων τους. τις οσμές της ψυχής τους. το αχολόι των ανέμων, τις αντάρες της Ιστορίας. Φωνές του ρίγους και του σφρίγους. Φωνές που μοιάζουν σαν το αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη. Τραγούδια σαν άγρια άλογα. Πολυφωνικά τραγούδια, τα αγριολούλουδα του Λαϊκού μας Πολιτισμού. Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια, ο ανεκτίμητος θησαυρός της Ηπειρώτικης Παράδοσης. Βαλκάνιες Πολυφωνίες, η κοινή φλέβα που τανύζει τη συλλογική μνήμη των γειτόνων λαών, δώθε, πάνω και πέρα από σύνορα.
Ανταμώνουμε όπως κάθε χρονιά, για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, στο έμπα του καλοκαιριού! Το πρώτο Σαββατόβραδο του καλοκαιρού, το πιο όμορφο καλωσόρισμα του καλοκαιριού, η μεγάλη γιορτή των φωνών!
Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ, για μια μονάκριβη νύχτα στην Αθήνσ! Η μεγάλη γιορτή των φωνών, η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, πιο υποσχετική, πιο γενναιόδωρη από ποτέ.
Συμμετέχουν περισσότεροι πολυφωνικοί όμιλοι από ποτέ άλλοτε από Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία με πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο, το Βώλακα Δράμας, την Κάρπαθο, την Κέρκυρα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία. Συμμετέχουν, μέχρι τώρα:

Πολυφωνικός όμιλος Άνω Δερόπολης
Πολυφωνικός όμιλος Άνω Πωγωνίου (Χλωμό, Πολύτσανη)
Πολυφωνικό σύνολο "Χαονία"
"Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου" (Β. Κώτσου)
Αντιφωνικός Όμιλος Ομοσπονδίας Μουργκάνας
Βορειοηπειρώτικος Πολυφωνικός Όμιλος “Οι Ρίζες μας”
Πολυφωνικό Συλλόγου Βορειηπειρωτών "Χάονες"
Πολυφωνικό Αετόπετρας Ιωαννίνων
Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πανηπειρωτικής
"Πολύφωνο" - Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων
"Πεντάτονο" - πολυφωνικό εργαστήρι
LOT KURBETI από την Αλβανία
FLLAT LABERIE από την Αλβανία
RHODINA από τη Βουλγαρία
"ΙΩ" σε διφωνίες από Κάτω Ιταλία, Βώλακα, Κέρκυρα, Κάρπαθο
Χρίστος Δανάκης - γκάιντα, Θράκη

Και δίπλα στις φωνές, η Ηπειρώτικη κομπανία του ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, με τον ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΜΠΑ στο τραγούδι, σε ηπειρώτικους σκοπούς και στο κυκλωτικό χορό που αποτελεί την κορύφωση κάθε γιορτής μας. Μια γιορτή εν φωναίς και οργάνοις! H πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη! Η πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας.

Φωνές που ταξιδεύουν σαν πουλιά για να σμίξουν σε ένα μεγάλο, πολύχρωμο πολυφωνικό σμάρι μια νύχτα κάθε χρόνο στο Θέατρο Πέτρας! Μια νύχτα - κάλεσμα για κάθε φίλο του πολυφωνικού τραγουδιού και της μουσικής παράδοσης, για κάθε ιχνηλάτη των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής! Το πιο όμορφο, το πιο εγερτήριο καλωσόρισμα του καλοκαιριού. Καλοκαίρι στις φωνές, καλοκαίρι στα σώματα, καλοκαίρι στις ψυχές!
Η εκδήλωση διοργανώνεται με την στήριξη της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που την έθεσε υπό την αιγίδα της καθώς και με τη στήριξη της ERTopen. Διοργάνωση "ΑΠΕΙΡΟΣ" / ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" (Ασκληπιού 3). Πληροφορίες: 210 3310 919, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.polyphonic.gr

 

Δυό χρόνια χωρίς τον Άλκη Αλκαίο»
Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Ηπειρώτη ποιητή

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 6 μμ, Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών

 

alkeosΗ Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο Σύλλογος Παργινών Αθήνας και η Αδελφότητα Κοκκινιωτών Θεσπρωτίας, προσκαλούν στην εκδήλωση "Δύο χρόνια χωρίς τον Άλκη Αλκαίο", την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό κέντρο Ηπειρωτών, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).

Μια πολιτιστική εκδήλωση μνήμης και τιμής, λόγου και μέλους, για τον Ηπειρώτη ποιητή Άλκη Αλκαίο που τραγουδήσαμε όλοι μας. Τον Άλκη της "Πιρόγας", της "Ρόζας", του "Πρωινού τσιγάρου". Για τον Άλκη Αλκαίο της Πάργας, τον Βαγγέλη Λιάρο της Κοκκινιάς Θεσπρωτίας.

Περισσότερα...

 

 dsc0023ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΖΙΟΥΛΑΣ

Είχαμε την τύχη αρκετοί Ηπειρώτες ,από κοινού με ένα μικρό αλλά εκλεκτό ακροατήριο ,να παραστούμε τη Δευτέρα ,8 Νοεμβρίου 2014,στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Γιώργο Κοτζιούλα , που επιμελήθηκαν η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων και ο γιος του Κώστας Κοτζιούλας .

Ενώπιον της προτομής ,δια χειρός του Θ.Παπαγιάννη που ήταν παρών , μιας φωτογραφικής προσωπογραφίας του Κ.Μπαλάφα , αλλά κυρίως μιας επισταμένης φιλολογικής αποτίμησης του ποιητικού και γενικά λογοτεχνικού, δοκιμιακού ,θεατρικού ,καλλιτεχνικού ,μαζί και του αντιστασιακού έργου ,επιβεβαιώθηκε το μέγεθος του αναστήματος και η αξία της ζωής και του έργου του Γ .Κοτζιούλα, ο οποίος κόντρα στη φτώχεια ,τις ασθένειες ,τον πόλεμο και την κατοχή ,ζώντας μονάχα 47 χρόνια ,άφησε ανεξίτηλο το χνάρι του στην ιστορία του τόπου, ενώ παραμένει εντυπωσιακά επίκαιρος.

Περισσότερα...

 

 

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    

     Αριθ. πρωτ. 2512                                                                    Αθήνα 2-10-2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΣΕ Συμμετείχε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014

στον εορτασμό της ημέρας μνήμης των  Εθνικών Ευεργετών.

 

Η ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε με το  Προεδρικό Διάταγμα 1Α/2007, ύστερα από  πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και φορείς υλοποίησης είναι οι Περιφέρειες όλης της Χώρας και οι κατά τόπους Περιφερειακές ενότητες.

Περισσότερα...

 

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281

www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    

     Αριθ. πρωτ. 2513                                                                    Αθήνα 2-10-2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων

 

 

Με αφορμή την Παναττική συγκέντρωση και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Πέμπτη 2/10/2014 η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  συμπαρίσταται στον αναμφισβήτητα δίκαιο αγώνα των χιλιάδων αποδήμων Ηπειρωτών συνταξιούχων απομάχων της ζωής.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της

Παράδοσης της Ηπείρου!

Ελπίζουμε ότι σύντομα,

με τη βοήθεια όλων μας

θα γίνει μια μικρή ¨Εγκυκλοπαίδεια¨

για την ιδιαίτερή μας Πατρίδα!