Τόπος/έτος Γέννησης Ο Γεώργιος Σίνας γεννήθηκε το 1783 στη Νύσσα της Σερβίας από γονείς Μοσχοπολίτες.
Ο Σίμων, υιός του Γεωργίου γεννήθηκε το 1810.
Περιοχή δραστηριότητας Αρχικά σπούδασε και στη συνέχεια ακολούθησε το δρόμο του εμπορίου εκπλήττοντας τον εμπορικό κόσμο με τις οξυδερκείς ενέργειές του. Για τις έξοχες υπηρεσίες προς την Αυστρία και άλλα κράτη, τόσο του Γεωργίου, όσο και του υιού του Σίμωνος, τιμήθηκαν και οι δύο με πλήθος ανώνυμα παράσημα, έλαβαν τον τίτλο του βαρόνου και του εξ απορρήτων αυτοκρατορικού συμβούλου, διετέλεσαν και πρόξενοι και πρεσβευτές της Ελλάδας στη Βιέννη. 
Ευεργεσίες

Ο Γεώργιος Σίνας ίδρυσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών (με τα κατάλληλα εργαλεία και βιβλιοθήκη). Οσο ζούσε στην Αυστρία κατασκεύασε κατά μήκος όλης της αυτοκρατορίας των Αψβούργων τον Σιδηρόδρομο του Νότου και δίκτυο πλωτών διωρύγων στους ποταμούς Δούναβη και Τίσσα, ιδρύοντας την πρώτη Ατμοπλοϊκή εταιρία Δουνάβεως .Δωρίζει την πρώτη γέφυρα που ενώνει την Βούδα και την Πέστη, δημιουργώντας τη Βουδαπέστη .

Ο γιός του Σίμων, που πέθανε το 1876 ,ανήγειρε το Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, συνέβαλε στην αποπεράτωση του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας, διέθεσε για τοΑμαλιείο Ορφανοτροφείο 157.000 δρχ .Εθεσε στη διάθεση του Καποδίστρια το ποσό των 2.007 τάλιρων ως προϊόν εράνου μεταξύ των ομογενών της Αυστριακής πρωτεύουσας παρακαλώντας εκ μέρους του να κατατεθεί ως πρώτος θεμέλιος λίθος για σύσταση ορφανοτροφείου, νοσοκομείου κλπ. Ανέγειρε στη Βουδαπέστη Νοσοκομεία, Βρεφοκομεία, πτωχοκομεία. Χρηματοδότησε το παγκόσμιας φήμης Μέγαρο Φίλων της Μουσικής της Βιέννης, την Ακαδημία και την Εμπορική Σχολή της Βιέννης, τον Ναό Αγίας Τριάδος της Βιέννης.
Άλλα σχετικά Ο Γεώργιος Σίνας πέθανε το 1853 και ο Σίμων Σίνας το 1876.
 

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της

Παράδοσης της Ηπείρου!

Ελπίζουμε ότι σύντομα,

με τη βοήθεια όλων μας

θα γίνει μια μικρή ¨Εγκυκλοπαίδεια¨

για την ιδιαίτερή μας Πατρίδα!