Τα νέα της Πανηπειρωτικής
katsios3Ο Βασίλης Δονάτου Κάτσιος γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Φιλιατών  Θεσπρωτίας στις 29 Νοεμβρίου 1940. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στις Φιλιάτες. Στη συνέχεια υπηρέτησε τη θητεία του στο Τεχνικό Σώμα Στρατού ως έφεδρος υπαξιωματικός από τον Ιανουάριο του 1961 έως και το Δεκέμβριο του 1963.
Από το 1964 έως το 1970 εργάστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Την ίδια χρονιά ίδρυσε στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τη σύζυγό του Δήμητρα Τσικαλάκι  το Γραφείο Κτηματικών Συναλλαγών REAL ESTATE το οποίο διατηρούν μέχρι σήμερα. Επί σειρά ετών συνεργάστηκε ως εκτιμητής με τράπεζες της Ελλάδας και άλλων χωρών όπου ανέπτυξε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της Επιτροπής Κοστολόγησης και Προμηθειών του υπουργείου Εμπορίου
Πλούσια υπήρξε η κοινωνική δράση και προσφορά του  στο κοινό των Ηπειρωτών, γηγενών και απανταχού αποδήμων και δη των Θεσπρωτών και βέβαια προς την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, την οποία υπηρέτησε με  πατριωτικό ενθουσιασμό από τη θέση του προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής από το 1974 έως το 1977 και  του συμβούλου και του υπευθύνου των Δημοσίων Σχέσεων  από το 1983 έως το 2010.  Σε όλες τις θέσεις που παρέμεινε τις  υπηρέτησε με πάθος την Πανηπειρωτική προτείνοντας και διοργανώνοντας πλήθος πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Σημαντικές υπήρξαν και οι παρεμβάσεις του προς δημόσιους και ιδιώτες χορηγούς και ευεργέτες εξασφαλίζοντας σημαντικά ποσά για την εύρυθμη λειτουργία και τη επίτευξη των στόχων της Συνομοσπονδίας.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και χρημάτισε πρώτος πρόεδρος, 1972-1976, της εν Αθήναις Αδελφότητας Παλαιοχωριτών «Ο Άγιος Δημήτριος». Από το 1984 έως το 2005 διετέλεσε πρόεδρος των Θεσπρωτών Αττικής.
Σημαντική υπήρξε και η παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου και των απόδημων Ηπειρωτών, διατελέσας πρόεδρος της επιτροπής ετεροδημοτών Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας από το 1988 έως το 2005, καθώς και τακτικό μέλος του Π.Σ. του κόμματος από το 1991 έως το 2004
 

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της

Παράδοσης της Ηπείρου!

Ελπίζουμε ότι σύντομα,

με τη βοήθεια όλων μας

θα γίνει μια μικρή ¨Εγκυκλοπαίδεια¨

για την ιδιαίτερή μας Πατρίδα!