Βασίλης Καλκάνης
Ο Βασίλης Καλκάνης γεννήθηκε τον Μάιο του 1966. Από πολύ μικρός έλαβε τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα από τους χορούς που παρακολουθούσε, και του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Τα ερεθίσματα αυτά ήταν καθοριστικά και του έδωσαν το έναυσμα να αγαπήσει την παραδοσιακή μουσική, με αποτέλεσμα την έντονη επιθυμία του να ασχοληθεί με την τέχνη του κλαρίνου.

Σε ηλικία 13 ετών αποκτά το πρώτο του κλαρίνο και σε σύντομο χρονικό διάστημα μαθαίνει από μόνος του να παίζει τα πρώτα παραδοσιακά τραγούδια με βάση τα ακούσματα που είχε λάβει μέχρι τότε. Έτσι στα 15 του ξεκίνησε να παίζει σε πανηγύρια και παράλληλα να παρακολουθεί μαθήματα κλαρίνου σε μουσική σχολή για 2 χρόνια. Εν συνεχεία, η καλλιτεχνική και η επαγγελματική του καριέρα ξεκινά, με αποτέλεσμα να συμμετέχει ενεργά σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση.

Το 1990 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας κορυφαίοι τραγουδιστές όπως ο Κώστας Τζίμας τον έχουν στο πλευρό τους σε όλες τις εκδηλώσεις. Παράλληλα, επιλέγεται να παίζει κλαρίνο και στο γνωστό χορευτικό συγκρότημα της Παραμυθιάς. Άμεσο επακόλουθο είναι να διευρυνθεί αυτομάτως η αναγνωσιμότητά του, τόσο από τον κόσμο, όσο και από μεγάλους καλλιτέχνες με αποτέλεσμα την έναρξη συνεργασίας με γνωστά ονόματα όπως τους: Αλέκο Κιτσάκη, Ανθούλα Νούση, Αντώνη Κυρίτση, Βασίλη Παπαδόπουλο, Γιώργο Κούρτη, Γρηγόρη Λωλή, Δημήτρη Αχνουλά, Δημήτρη Τζουμερκιώτη, Ηλία Κόντη, Κώστα Τζίμα, Κώστα Καλόγερο, Χρήστο Αγγελή, Δήμητρα Γραβάνη, Μάρθα Ζαφείρη, Νίκη Καραγιάννη, Παγώνα Αθανασίου και Φωτείνη Τσοβίλη. Η συνεργασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία δεκάδων δίσκων και τη συνέχιση της συνεργασία μέχρι σήμερα με τον Βασίλη Καλκάνη σε γάμους, βαπτίσεις, χορούς κ.α.
 

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της

Παράδοσης της Ηπείρου!

Ελπίζουμε ότι σύντομα,

με τη βοήθεια όλων μας

θα γίνει μια μικρή ¨Εγκυκλοπαίδεια¨

για την ιδιαίτερή μας Πατρίδα!