Τα νέα της Πανηπειρωτικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Ζ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ 

Της  ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Ζ. ΠΩΓΩΝΙΟΥ

panipirotikiΤην Τετάρτη 13/2/2013 στα Κ. Ρεβένια η  Ομάδα  Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου, πραγματοποίησε ευρεία  συγκέντρωση πολιτών, για να εξετάσει το νέο στοιχείο που προέκυψε γύρω από το ζήτημα της εγκατάστασης της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ)  στην περιοχή μας ! Στην εκδήλωση συμμετείχε  και ο Γ.Γ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Ιπποκράτης Κατσένης,  ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις πρωτοβουλίες  που έχει πάρει η κορυφαία οργάνωση  των αποδήμων Ηπειρωτών και για το ως άνω θέμα

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        panipirotiki  Την Τετάρτη 6-2-13 συνήλθε σε Ευρεία Ολομέλεια, η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με θέμα τον απολογισμό της δράσης στα 3 χρόνια που πέρασαν και προγραμματισμό ενόψει των εκλογών για την ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281
www.panepirotiki.com  - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αρ. Πρωτ. 2262                                                                 Αθήνα  7-2-2013
            ΨΗΦΙΣΜΑ

panipirotikiΤο ΔΣ της ΠΣΕ καταγγέλλει την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών ως ακραίο αυταρχικό μέτρο και μορφή έκνομης καταστολής, που οδηγεί την κυβερνητική  πολιτική στο όριο της αντιδημοκρατικής εκτροπής. 

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Epiruspost

 
panipirotikiΔυσσεβείας μεν ύβρις τέκος (Της ασέβειας παιδί είναι η αλαζονεία μας υπενθυμίζει ο Αισχύλος).
 
Κυρία Διευθύντρια ,
Κατάπληξη μας προκάλεσε το δημοσίευμά σας, στις 28/1/2013 με τίτλο «Μας θύμισε ότι υπάρχει….»
Και η κατάπληξή μας αυτή απορρέει από το γεγονός ότι χρησιμοποιώντας τον παραμορφωτικό φακό του ψεύδους,διαστρεβλώνετε βάναυσα την αλήθεια και κακοποιείτε ωμά την πραγματικότητα, προφανώς για να εξυπηρετήσετε σκοπούς και σχέδια άγνωστα σε  μας , και το λέμε αυτό γιατί τόση σχέση έχετε με τα της Πανηπειρωτικής και με τη στοιχειώδη τεκμηρίωση της δημοσιογραφικής κάλυψης που ούτε κάν παρακολουθήσατε την εκδήλωση της «ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» - αν την είχατε παρακολουθήσει δεν θα γράφατε το αναληθές , ότι ήταν παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής
ΨΗΦΙΣΜΑ
 Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 
panipirotikiΤο Διοικητικό Συμβούλιο  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, στη συνεδρίαση της 23/1/2013  με ομόφωνη απόφασή του, συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Είναι ένας αγώνας:

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής

Υστεραία γραφή μιας πένας

«Μη θρηνήσεις για όσους έρθει ο καιρός τους να φύγουν»

Δεν πιστεύω πως… ήρθε η σειρά μου να ταξιδέψω στη γη της σιωπής. Κι αυτό επειδή στα 65 χρόνια της ύπαρξής μου που διανύω νιώθω ακμαίος και δυνατός και με πάρα πολλά αποθέματα γνώσης, τα οποία αποκόμισα κατά την 43χρονη διακονία μου στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής
Φόρος τιμής στην ηρωίδα
«Τζουμερκιώτισσα μάνα»
Μια υπέροχη θεατρική παράσταση που μπορεί να έρχεται από
το παρελθόν αλλά έχει ελπιδοφόρο παρόν και ευοίωνο μέλλον
 
Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού
Φωτογραφίες: Κώστας Μπατσής
 
tzoumerk mana2Χρόνια, πολλά χρόνια είχα να παρακολουθήσω θεατρική παράσταση όπως αυτή που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη φιλόξενη και ευρύχωρη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής.

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής
Επαγρύπνηση και εγρήγορση στην Υπηρεσία
Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου
Του Κώστα Μπατσή
dsc 0015Πλουτισμένη από τη φύση η Ήπειρος δέχεται κατ΄έτος τις περισσότερες βροχές απ΄όλες τις περιφέρειες της χώρας, κάτι που αποδεικνύεται από τις δεκάδες ποταμών, παραποτάμων και λιμνών που διαθέτει.

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
 
(Γιορτή κρασιού Ζίτσας 2012)
 
Αφορμή και ερέθισμα σε τούτο το σημείωμά μου αποτελεί οπωσδήποτε η λειτουργία και έκβαση και της φετινής γιορτής του κρασιού Ζίτσας 2012, σε ό,τι μπορεί βέβαια να αφορά τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο μιας παραδοσιακής καλοκαιρινής «πανηγυριώτικης» γιορτής που επί τριάντα χρόνια τώρα αναπαράγεται στο ίδιο μοτίβο παρά τις αυξημένες δυνατότητές της για μια άλλη ποιοτική διάσταση, μια διάσταση, που ταυτόχρονα είναι, και διαρκές αίτημα της ίδιας της γιορτής, όπως αυτή μπορεί να εκφρασθεί, μέσα από την ανάλυσή της.

Περισσότερα...

 
Τα νέα της Πανηπειρωτικής
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ip002Ο Χρήστος Παπακίτσος γεννήθηκε στα Άγναντα Άρτας το 1933. Σπούδασε στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Διετέλεσε δάσκαλος σε ορεινά χωριά της Ηπείρου.

Περισσότερα...

 

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα της

Παράδοσης της Ηπείρου!

Ελπίζουμε ότι σύντομα,

με τη βοήθεια όλων μας

θα γίνει μια μικρή ¨Εγκυκλοπαίδεια¨

για την ιδιαίτερή μας Πατρίδα!